Ohjattua rentoutumista pienryhmille

myös yhdessä yhteistyötoimijan kanssa


   Rentoutumista  monella tavalla


Luontorentoutusta

Luontorentoutus tapahtuu luonnossa sääolosuhteet ja ryhmän tarpeet huomioiden.

Rentoutuksessa pysähdytään luonnon syliin, aidosti oman itsen äärelle. Ympäristön aistiminen rentouttaa aivan luonnostaan niin mieltä kuin kehoa.

Maasto on metsäinen ja epätasainen. Mukavuutta luonnonoloihin tuovat alustat, tyynyt ja tarvittaessa viltit. Vaihtoehtoisesti tunti voidaan toteuttaa tasaisemmalla nurmialueella.

Varausta tehdessä on hyvä kertoa toiveista ja mahdollisista erityistarpeista, niin tunti luodaan sen mukaisesti.

Rentoutus ohjataan sanallisesti ja sen kesto on n. 1 tunti. 

Rentouttava metsäkävely

Rentoudutaan lähimetsässä rauhallisella metsäkävelyllä samalla aistien ja tunnustellen luontoa.

Hiljennytään hetkeksi, hengitellään raitista ilmaa, kuunnellaan luonnon ääniä, aistitaan tuoksuja ja tunnelmia. Ehkäpä tehdään havaintoja luonnon eläimistä tai niistä kuuluisista Mäntymäen peikoista ja keijuista.

Huomioithan vaihtelevan maaston, josta löytyy nousuja, laskuja ja juurakoita. Jalkineiden on hyvä olla mukavat ja sään mukaiset.

Kävelyretken kesto on noin 1 tunti.

Lapsille ja muille leikkiväisille voidaan tehdä luontoteemainen suunnistusretki tai tietovisa.Leikin taikaa

Rentoudutaan leikimällä vanhoja kunnon perinteisiä ulkoleikkejä porukalla! Osalle leikit ovat lapsuudesta tuttuja ja nuoremmalle väelle kenties aivan uusia. Mikäli haluat siirtää ulkoleikkiperinnettä eteenpäin, tule lastesi kanssa Leikin taikaan! Ystävien kesken nostalginen leikkipäivä saa kultaisia muistoja nousemaan pintaan.

Leikkejä ovat esimerkiksi Kymmenen tikkua laudalla, Kirkonrotta, Peili, Polttopallo, Purkkis, Tervapata ja Seuraa johtajaa. Toiveita voi esittää ja toki voit itse ohjata muille jonkun sinulle tutun, harvinaisemman ulkoleikin.


Intuitiivisesti ohjattu rentoutuminen

Rentoutushetki toteutuu Hiljaisuuden Aitassa. Jokaiselle mahdollistuu muusta maailmasta erillään oleva, ihan oma hetki. Voit kerranakin olla tekemättä yhtikäs mitään, vain olla, levähtää ja latautua!

Ohjaan tuokion sanallisesti. Tämä mahdollistaa mielen ja kehon rentoutumisen sekä pysähtymisen itsesi äärelle.

Kääriydymme lämpöisten vilttien alle turvalliseen pesään kuin pienet lapset kapaloihinsa. Täällä sinun   on hyvä ja turvallinen paikka olla. Raitis ilma luo oman luonnonläheisen tunnelmansa rentoutumishetkeen.

Kesto 45 min - 1 tunti. Hinta on 15 € / hlö. Makuupaikoille mahtuu 6 hlöä.

Lämpöraja Hiljaisuuden Aitan rentoutukselle on -3 °C.


Jooga

Joogatunnit toteutuvat yhteistyötoimijani Sydämeni Olemusvoiman ohjaamana. Näihin löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja ja erityistarpeet voidaan huomioida.

Joogatunnin hinta on 90 € / ryhmä

PUUJOOGA
PUUJOOGA

Puujooga

Sydämeniolemusvoiman ohjaama puujooga avaa kehon jäykkyyksiä, parantaa kehon liikkuvuutta ja hengitystä, sekä rauhoittaa mieltä ja hermostoa. 

Ohjattu tunti tapahtuu ulkona luonnossa. Jooga-asanoissa sanoissa hyödynnetään puiden runkoja ja tehdään rentouttavia ja virkistäviä hengitysharjoituksia puihin nojaten. 

Liikkeet ovat helppoja ja vaikuttavia, joten tunti sopii aika lailla kaikille! Aikaisempaa osaamista, eikä notkeutta vaadita, vaan mukaan voit tulla puupökkelönä tai taipuisana kuin oksa. Tunnin jälkeen sekä mielessä, että kehossa on uudistunut, palautunut olotila.

Tämä on ihana tapa tulla läsnä olevaksi luonnon kanssa ja palautua oman liikkeen, hengityksen ja luonnon parantavan voiman avulla.

Liikkeitä ja harjoituksia voi jatkossa tehdä omilla retkilläänkin luonnossa! 


LUONTOJOOGA
LUONTOJOOGA

Luontojooga

Sydämeniolemusvoiman ohjaamana teette luonnon raikkaassa ulkoilmassa joogaharjoituksen, jonka aloitamme mielen rauhoittamisella ja tietoisuusharjoituksella. 

Sen jälkeen on kehoa ja hengitystä avaavia joogaliikkeitä sekä kehon lihaksia vahvistavia liikeharjoituksia. 

Lopuksi meditoitte joko kivillä istuen tai puihin nojaten ja annattee kehon rentoutua äiti maata vasten levitetyllä alustalla. 

Tämä joogaharjoitus rauhoittaa ja virkistää omaa olemusta sekä mieltä ja vahvistaa kehoa ja helpottaa kireyksien tuntua. 

Teette kehon kanssa vaikuttavia, mutta yksinkertaisia joogaliikkeitä, jotka ovat helppo tehdä vähemmänkin tai ei ollenkaan joogaa harrastaneena. 

Jooga sopii niin tositreenaajille palauttavaksi harjoitukseksi kuin niillekin, jotka eivät ole liikuntaa harrastaneet lempeäksi aloitukseksi. Liikeitä voi säädellä aina oman kunnon mukaan.Tunnit toteutuvat luonnossa taivasalla ja sään mukainen varustus on tarpeen. Huomiottehan mukavan vaatetuksen ja hyvät kengät epätasaisessa maastossa olessamme. Vaatteisiin voi tarttua roskia ja puista kuoriainesta.

Rentoutumisen tunneille voitte halutessanne ottaa mukaan omia alustoja ja vilttejä. 


Olet lämpimästi tervetullut rentoutumaan!