Mänty

02.12.2021

On metsiköiden ja miesten puu. Viestien jykevyydestä ja voimastaan. Mänty muistaa kaiken kokemansa, kuin näkemänsäkin.  Se viestii kaiken kaarnallaan levittäen sitä tuulen mukana eteenpäin.

Mänty miettii ja muistelee, auttaen siten myös muitakin.

Männyn mesi maistuu metsäneläimille, vaikuttaen niiden vastavuoroisuuteen ravinnon saannissa ja jakamisessa, elämän kiertokulussa.Mänty miettii mitä sanoa, ei hötkyile, ei kersku. Mänty on vakaa rauhallisuuden symboli. 

peikon pirtit
peikon pirtit

Männyn merkitys muistuttaa monia ihmisiä entisten elämien menoista ja tapahtumissa, monissakin eri rituaaleissa. Se oli vaikeuksien kautta kohdattu monissa kinkereissä ja sai siitä nimekseen myös metsänmies. Menestys muuttui kuin tahti väistyi epäsovusta ja niin mäntykin kehittyi.Männyn käpy kerkesi esiintyä ennenkuin siihen havahduttiin. Se oli monien voimien takana ja valtasi metsiä voimallaan. 

Neulaset näkyivät kaukaa korkeuksista vahvistuen valon voimasta. Mänty löysi aina suunnan kasvaakseen tiheimmissäkin metsiköissä voimaantuakseen. Se ei lannistu, vaan jatkaa valon etsimistä. 

Mänty on vahvasti maskuliinienergiaa sisältävä ja sitä voimaa jakava sitä tarvitsevalla. Sitä voimaa tulisi käyttää harkiten ja suunnaten oikeanlaiseen tekemiseen. 


Monet rituaalit ovat olleet väärin ymmärrettyjä ja niissä syntyneiden voimaa käytetty väärin. 

Mänty parhaimmillaan antaa vahvaa ja voimakasta alustaa rakentaa pysyvää. 

Mänty on monien metsämiesten pysähdys paikka, niin kannon, kuin rungonkin juureen. Siellä on paljon tietoutta monista eri sukupolvista, välittyen juuria myöden eteenpäin säilyttääksen kaiken tuon sisältämän tietouden elämän viisauksista ja elämän rakentamisesta, rakkauksia unohtamatta.

Vinkki:

Istahda männyn juuren kuulemaan, mitä se sinulle haluaa viestiä. Anna itsellesi siten myös lupa levähtää elämää luodessasi. Voit istuessa hiljentyä ja viestiä vastavuoroisesti mitä elämäsi halajaa siinä hetkessä kertoa. Kertoa vaikka omaavasi oppi tai taito eteenpäin viestittäväksi.