Merkityksellinen elämä

08.11.2022

Mitä se oikein on?  Olen tässä nyt aikani....Ai niin, jos et tunne minua vielä, niin...kröhöm, kröhäm...

Hei, Olen yksi Mäntymäen asukkaista, taiteilijanimeltäni Neiti Unelma. Auttelen täällä milloin missäkin, milloin kirjoittamisissa, varauksien tekemisessä ja luomalla tunnelmaa ja viihdyttäenkin, niin ja jakamalla omiakin aatoksiani.

Olen tässä viime aikoina tunnustellut seuratessani kaiken muun tohinan ohessa, niin tuota ihmiselämää kuin pohtinut elämän merkityksellisyyttä. Kommunikoinnut myös erään kanssakulkijani kanssa, joka täällä tunnetaan nimellä rakkaus. Hän se on auttanut minua ymmärtämään monia asioita ja tuota ihmiseloakin. Siitä syntyikin ajatus jakaa tuota hänen sanomaa ja siitä syntyneistä omista hyvistä olotiloista ja hyvin, hyvin viisaista omistakin aatoksistani ja oivalluksistani.

Merkityksellinen elämä..hmm... Olenkin todennut, että sehän voi olla oikeastaan mitä vain, miten kukin sen sitten haluaa nähdä, luoda ja kokea.  Syvellisemmin pohdittua tätä rakkauden kanssa, olen tullut siihen tulokseen että kyllä se merkityksellinen elämä aikaslailla on....

- Asettuen sillain mielihyvän ja nautinnolliseen olotilaan elämän tekemisen äärellä. Elämän käännekohteiden saaden siten myös sillain positiivisia merkityksiä sisältäen hyvin syvällistäkin merkitystä. Mikään kun ei ole itsestään selvää, kaiken asettuen omalla painollaan. 

Aika, se se on jännä juttu... miten se aika antakaa mahdollisuuden kontrolloituun elämään. 

Vapaus, hmmm....Vapaus miten se antaa mahdollisuuden vuorostaan kaikkeen muodollisen ja muodottoman ajautuen uusille urille vapaudessa. 

Suunnittelu, se antaa kyllä mahdollisuuden luoda tekemistä tietyllä tapaa. Mutta, ..Miten muutosten äärellä, miten nuo hetket saattaakin saada ihan uuden olemisen tilan pitäen sisällään toisinaan järkytystäkin.. Kaikkien suunnitelmien ja ehkä siihen perustuvien unelmien rikkoutumisestakin. 

Ajaton elämä, miten se antaakaan sitä vaihtelevuutta ja luo mahdollisuuden luoda juuri siinä hetkessä tarpeenmukaista. Elämä kun on täynnä muutoksia, sisältäen meillä kaikilla valinnan vapauden vaikuttaen tulevaan, laajastikin. 

Kenenkään kun ei tulisi olla sidottuna tiettyyn tapaan olla, vaikka vaan sohvalla olemiseen tai elää, vaan antaa sen vapauden virrata siellä ihan joka hetkessä. 

Ja kun eihän sen tarvi tarkoitaa sitoutumattomuutta tai välinpitämättömyyttä, ei olleskaan....vaan ennemminkin sellasta luottamusta rakkauden voimaan, joka tekee työtä joka hetkessä.

Voih, Miten ne viikot voivat venyä toisilla kohtuuttomiin työn, tekemisien, harrastusten ja sisäisten vaatimusten suhteen. 

Elämä kun virtaa siellä vapaudessa ja juurtuu tarpeenmukaan hetkiin säilyttääkseen rauhan ja omanvoiman kuulemisien äärellä ainaisen tekemisen sijaan. 

Elämä kun se antaa antajalle ja vielä paljon enemmän. 

Se antaa sitä ilon, rauhan ja rakkautta kaikille halukkaille...Itsekin sitä saaden monin eritavoin. 


Toisinaan elämän näyttäytyen synkkänä, niin kyllä se viisaus siellä nostaa päätään. Kohottaen mielialaa heikkoinakin hetkinä, kun omat voimavarat eivät riitä. Sillain se vaan kummasti tukee ja luottamus kasvaa, kokemusta on ihan itelläänkin. Ei se elo oo mullakaan ollut eikä ole aina täyden ruokakupin äärellä tanssimista.

Miten elämä sitten viestiikään tarpeellisuudesta saada olla se joka on, kaikkine puolineen. Vapauden kehittyä ja kasvaa haluamallaan tavalla, kussakin hetkessä. Saaden tehdä sen tärkeältäkin tuntuvan valinnan elämän hetkissä. 

Levollisuus astuu voimaan ja varjostaa kireyttä kaikesta kurjuudesta. 

Muutokset, ne kun ovat vaan väistämättömiä, meissä jokaisessa. Saaden sen myötä varjoja pois totuuden edeltä. 

Niin se keskittyminen sitten pikkuhiljaa helpottuu, elämä avartuu, huominen saa odottaa, kiireettä.

Elämä on nyt tässä ja nyt. Saadakseen olla juuri se joka olet, kaikkine puolinesi. Tarvitsematta häpeillä itseäsi millään tavoin , vain olla..juuri sinä tai minä...

...Tästä kommentista mä niin tykkäsin, kun rakkaus tuon minulle kertoi. Ai että, piti pyytää ihan  toistamaan pari..noh, aikamonta kertaa enemmänkin... Jännä vaan, kun mitä useamman kerran tuon kuulin niin sitä uskottavammalta se tuntui....kantsii kokeilla, vaikka ihan vaan sillain itse lukien tuon joku 25 kertaa putkeen tai sitten sen pari kertaa.

....Tämmösten äärellä täällä syyspimeinä iltoina, Mikä merkitsee sitten mitäkin ja kenellekin, niin siitähän se merkityksellinen elämä muokkautuu itse kullekin...Niin että eipä siinä sen kummempia sitten, mutta loppuun vielä joteskin näin että:- 

Keskity, kehity ja elä elämääsi saaden itsellesi tarvitsemasi vapaus aina kussakin hetkessä.


Kehräävin terveisin. Neiti Unelma