Sanojen suuri merkitys

13.09.2023

-Sanoin VAAN..kuulee usein sanottavan. Miten usein tuleekaan ajateltua mikä merkitys sanoilla voikaan olla ja miten monin tavoin asioita voidaankaan sanoa. Kyllä, sanoilla VAAN on merkitystä, sanoisin minä.

Ihan muuta etsiessäni esiin osui nuoruudenkirjani muistoin ja kirjoituksin vuodesta 1994 alkaen. Kirjassa on paljon runoja, sanontoja ja sanoja, jotka ovat antaneet itselleni tukea nuoruuden aikoina. Iso osa kopioituna jostain ja jotain itse kirjoittamaakin siellä oli.

Eräs teksti (lähdettä en tuohon aikoihin ole ymmärtänyt kirjoittaa, niin en osaa sanoa) on tuntunut erityisen tärkeältä nuorelle minälleni, koska olen halunnut kirjoittaa sen itselleni ylös kirjan ensimmäiselle aukeamalla.

Muistan lukeneeni sen monet kerrat, kirjoittaen myös omien lapsien syntymäkirjoihin toivoen tarjoten samaa mitä itse kirjoituksesta olen saanut.

Tuon tekstin sanat uskon tallentuneen sydämeeni, toimineet ohjauksena ja opastuksena nuorelle itselleni, joka etsi suuntaa. Nuorelle joka ei tiennyt aina kenelle puhua tai mitä puhua, tuntien jotain mitä ei osannut sanottaa. Nuorelle, joka ei tiennyt Mikä on totta, mikä ei? Nuorelle, joka mietti suuntaansa elämässä, etsi itseään, luottamusta itseensä ja omaan totuuteensa. Nuorelle, kasvavalla ja kehittyvälle. Nuorelle joka tarvitsi tukea.

Teksti (kenen kirjoittama se sitten onkaan, voi kun voisin sen liittää tähän) on kulkenut sydämessäni, vaikka en joka hetki sitä ole tietoisesti muistanut, mutta jollain tasolla sanat on varmasti viestinyt. Hieman hämmentyneenä tekstiä lukiessani, tunnistan tänä päivänä viestiväni paljon samoista asioista. Näin ne sanat tallentuu suurin merkityksin ja sydän ohjaa.


Jonkun <3 kirjoittaman teksti menee näin:

" Mene tyynesti hälyn ja kiireen keskelle ja muista mikä rauha kätkeytyy hiljaisuuteen. Niin pitkälle kuin itsestäsi luopumatta on mahdollista, pysy hyvissä väleissä ihmisten kanssa. Puhu oma totuutesi rauhallisesti, selkeästi ja kuuntele muita, myös tyhmiä ja tietämättömiä, heilläkin on tarinansa kerrottavana. Vältä äänekkäitä ja hyökkäileviä henkilöitä, he ovat piina sielulle. 

Jos vertailet itseäsi muihin, voit tulla turhamaiseksi ja katkeraksi, sillä aina on suurempia ja mitättömämpiä ihmisiä kuin sinä itse. 

Iloitse saavutuksista yhtä lailla kuin kuin suunnitelmistasi. Säilytä kiinnostus elämäsi työhön, olipa se kuinka vaatimatonta tahansa. Se on todellista kiinteää omaisuutta ajan ja onnen vaihteluissa. Harrasta varovaisuutta liiketoimissasi, sillä maailma on petkutusta täynnä. Älköön se kuitenkaan tehkö sinua sokeaksi sille, mitä hyvyyttä on olemassa. 

Monet ihmiset tavoittelevat korkeita ihanteita ja monille elämä on täynnä sankaruutta. 

Ole oma itsesi. Varsinkaan älä teeskentele kiintymystä. Älä ole ivallinen rakkauden suhteen, sillä kaiken kuivuuden ja huomaamattomuuden keskellä, se on ikuista kuin ruoho.

Ota lempeästi vastaan vuosien antama neuvo luopumalla tuskattomasti  nuoruuteen kuuluvista asioista. Kasvata ja vahvista henkeäsi suojaamaan sinua äkillisten epäonnen kohdatessa, mutta älä masenna itseäsi kuvittelemalla. Monet pelot ovat uupumuksen ja yksinäisyyden synnyttämiä.

Terveellistä itsekuria unohtamatta, ole lempeä itseäsi kohtaan. Olet universumin maailman kaikkeuden lapsi, et vähempää kuin puut ja tähdet, sinulla on oikeus olla täällä. 

Ja olkoonpa se selvä tai ei, maailmankaikkeus kuitenkin kehkeytyy, niin kuin sen tuleekin. Sen vuoksi säilytä rauha jumalan kanssa, olkoonpa kuvasi hänestä mikä tahansa. Ja mitkä lienevätkin toimesi ja rientosi elämän hälisevän sekasorron keskellä, säilytä rauha sielusi kanssa, ole tarkkaavainen oma itsesi."


Teksti ja oma kokemus kirjoituksesta muistuttaa miten sanoilla on todella merkitystä ja miten yhteen sanaan sisältyy niin paljon. Miten sanoista muodostuu mielikuvia, tuntemuksia, ymmärrystä, tietoutta, tallentuen olemukseemme kulkien matkassamme. Muistutellen erilaisin tuulahduksin elämän saatossa jättäen meille valinnan vapauden mitä ja miten ilmaisemme itseämme, ajatuksiamme. Miten ja millä sanoin ruokimmekaan itseämme tai muita.

miten tämän pituinen teksti pitääkään sisällään sanoisinko lähes kaiken tarpeellisen, ellei kaiken tarpeellisen. 

Eikä tässä vielä kaikki ;) 

Toinen erityinen asia nuoruudestani löytyi myös kirjasta joka onkin muistunut mieleeni aina aika ajoin. Kirjassa oli lisäksi päivämäärä 14.2.2001. Lenkkeily oli tuolloin iso osa elämääni. Se tuotti minulle valtavasti mielihyvää, mutta etenkin jälkeenpäin ymmärrän sen olleen myös itseni piiskuri ja tapa olla kohtaamatta jotain, mikä sisälläni huusi esiin pääsyä.

Tuona päivänä juoksin ja kovaa "epätietoisuutta ja pahaa oloa". Jyrkässä ylämäessä minut pysäytti vanha mies. Hyvin vaatimattoman oloinen, sellainen herrasmiehen lakki päässä, jonka herrasmies nostaa tervehtiessään vastaantulevia :) No hän ei nostanut minulle hattua, ainakaan muistaakseni, mutta pysäytti ja sanoi nämä neljä asiaa kun muistat elämässäsi niin tulet pärjäämään. 

1. Älä juokse vihaisena 2. Älä syö vihaisena 3.Älä käytä rahaa vihaisena 4. Älä suutele vihaisena

Nuo tallentui mieleeni ja on muistutellut myös aika ajoin, pitäen sisällään paljon. Viesti hän hieman muutakin ja jatkoi matkaansa, minun jatkaneen rauhallisempaan tahtiin eteenpäin, jokin siis hänen sanomassaan teki tehtävänsä heti. Sen koommin en häntä ikävä kyllä enää nähnytkään. 

Kun pohdin näitä ja paljoa muutakin mennyttä, niin vahvistuu vain miten intuitiomme viestii ja ohjaa meitä monin tavoin. Etsien erilaisia tapoja vastaan ottaaksemme tarvitsemamme viestin, ohjauksen opastuksen, mitä emme oman itsemme kautta ehkä ymmärrä tai osaa siinä hetkessä ottaa vastaan, hyvin arkisissakin asioissa, läpi elämämme.

Miten Kanavointi onkaan tuota rakkaudellista viestiä oman itsemme parhaaksi sanallisessakin muodossa, pitäen sisällään myös hoitavaa energiaa. Vahvistaen olemustamme muuntumaan rakkaudellisempaan tilaan. Viestiä, ohjausta ja opastusta jostain niin paljon korkeammalta kun mielemme pystyy yltämään.

Intuitiomme todella toimii ja viestii, ohjaa ja opastaa, jos vain maltamme hetkeksi pysähtyä kuuntelemaan ja luottamaan. Luottamaan ehkä juurikin siihen eroavaisuuteen mielemme luomasta totuudesta tai ohjauksen tarpeesta. 

-Pieniä sanoja, pieniä tekoja, suurin merkitys-

Paula