Tutustuen ja hoitaen itseäsi kuin puutarhaasi

15.05.2021

Tutustumalla itseensä kuin maaperään, kasvun mahdollistajaan, aina kerros kerrokselta. Tutkaillen ja aistien eteen nousevia asioita. Tunnustellen ja todeta mikä on vielä tarpeen, mistä aika luopua. Tutustua, mitä tuo maaperä tarvitseekaan voidakseenkaan paremmin ja kasvaakseen täyteen potentiaaliin.

Ajoittaista maaperän muokkausta ja kevyttä myllerrystä, nostean esiin sinne kuulumatonta ja tarpeetonta kuin myös tärkeitä asioita. Jostain esiin nousevista asioista voi osin olla tarpeen luopua, sen enempää niitä miettimättä. Riittää toteaminen, kiittää ja laittaa kompostiin ja jatkaa maaperän mylläämistä ja tutustumista. Näin vahvistaen kasvun alustaa. Luoden alustan, joka suodattaa kaiken tarpeettoman, vastaanottaa kaiken tarpellisen kasvaakseen kukkaan, siihen ainutlaatuiseen kauneuteen, johon jokaisella on oikeus. Tarvitsematta viedä tai ottaa toiselta mitään. Jokaiselle kukalla on oma paikkansa ja lupa saada loistaa kaikessa kaudeudessaan, missä ikinä onkaan ja minkäkin äärellä.


Puutarhan hoitoa kasvaen, oppien, kehittyen, iloiten ja nauttien itsestään ja elämästään.


Toisinaan tarve voi olla pysähtyä hieman pidemmäksi aikaa, esiin nousevien asioiden äärelle mitä maaperästä nousee. Tunnustella, mitä esiin nousema on, mistä se onkaan peräisin, onko sillä vielä tehtävää, miltä se tuntuu.  Onko jopa mahdollisesti tarve laittaa kukkalapio hetkeksi sivuun ja istahtaa rauhassa tutkailemaan ja tunnustelemaan. Antaa aikaa esiin nousseelle, pysähtyä.


Hyvin hoidetulla, ravitulla ja tuntemallaan alustalla mahdollistaa tasaisen kasvun. Vahvistaen vartta tukevaksi ja joustavaksi sääolosuhteiden kuin vuodenajan vaihteluja varten. 

Joskus edessä saattaakin olla sirpale, tehden yllättäen kipeää, aiheuttamalla haavan sormen päähän. Pysäyttäen tekemisen siihen hetkeen, haavan paranemisen viedessä hieman pidemmän aikaa. Tuolloin tarvitaan niin aikaa pysähtymiseen, kuin hyväksymistäkin tapahtuneelle, toisinaan uskallusta pyytää ja valita ottaa apua vastaan. 

Toisinaan taas riittää toteaminen haavasta, että hups. Hyväksyminen tapahtumasta, hyvä puhdistus, laastari päälle ja ymmärtäväisempänä taas puutarhan hoitoon. Hoitamalla haavaa hyväksynnällä, lempeydellä, kärsivällisyydellä, unohtamatta anteeksiantoa ja rakkautta, haava yleensä paranee,  jättäen ehkä pienen jäljen, vain muiston menneestä.

Löydettyä ja poistettua tuo sirpale maaperästä, mahdollistuu tilaa puhtaammalla maaperällä ja taas vahvemmalle kasvulle.

Jatkamalla maan muokkausta, huolehtimalla ravinteista, tutustuen ja tutkien, tiedät ja tunnistat mitä se milloinkin tarvitsee. Pystyt jopa ennakoimaan välttääksesi vastaavanlaisia haavoja tai reagoimaan aina vaan vahvempana. Luottamus itseesi ja osaamiseesi kasvaa.

Toisinaan jokin tukikeppi voi olla tarpeen, tukemaan ja auttaakseen kasvussa. Tukeakseen pysyäkseen pystyssä, nähdäkseen sen valon, kun se taas pilven takaa astuu esiin. Antaakseen voimaa pysyä pystyssä. 

Tuki, johon voi aina tarvittaessa hippasen nojata. 

Ajan saatossa huomaat kuinka puutarhasi kasvaa, tekemäsi tuo maaperästä saakka alkaa näkymään itsellesi ja muillekin. Voimaannuttavan vihreyden lisäksi kiitos näkyy puhkeavana kukkana kukoistaen mitä ihanimmin värein ja muodoin. 

Ainutlaatuinen elämän lahja.

Edelleenkin maaperässä tulee olemaan siistimistä, niin tuulen tuomina roskina, kuin luonnollisten muutosten myötä esiin tulevaa kohdattavaa, puhdistettavaa ja uusittavaa. Kokemuksesi on kuitenkin opettanut havannoimaan ja ennakoimaan. Siistimään säännöllisesti, olemaan tietoisempi kasvualustan ja kasvillisuuden tarpeista. Luottaen itseesi ja tuntemuksiisi mikä on tarpeen missäkin hetkessä.

Tiedät että säännöllisen puhdistamisen myötä syvät haavat ovat epätodennäköisempiä tai ainakin aina vahvempana niitä kohdatessa. Rohkeus ja luottamus itseesi kasvaa kokemusten ja niiden ylipääsemisten myötä. Ilo ja onni kasvaa kasvua seuratessa ja siitä syntymän kauneuden myötä, joka on sanoin kuvaamatonta.


Uskalla työntää siis sormet multaan, myllä ja kylvä. Tutustu lapsenomaisesti uteliaasti ja leikkisästi. Mahdollista puutarhasi loistoa ja kukoistusta ja siten iloa ja eloa elämääsi.

Anna itsellesi aikaa kasvuun ja kehittymiseen uusien asioiden äärille, aivan kuin istuttamalla siemenen, anaten sille aikansa, kukkaa puhkeamiseen.
Anna itsellesi lupa kasvaa kukkaan ja loistaa kauneudellasi täydestä potentiaalistasi.

Kasvua vahvistavin terveisin:

-Paula