Luovuuden ilolla

Luominen on osa kursseja kuin myös Mäntymäen Olemisen Taikaa. Luomisvoiman voi saada elämään monin eri tavoin: käsin kosketeltavaksi, silmin nähtäväksi ja muille aistittavaksi. Luovuuden tuotokset voivat syntyä sisältämään moninnaisia syviä merkityksiä, olla kerroksellisia ja avautua kokijalle joka kerta uudella tavalla.

Luominen voi olla hyvin mieltä rentouttavaa, etenkin kun se tapahtuu ilman suorittamista. Jotain ainutlaatuista syntyy aina.

Mäntymäellä luominen tapahtuu keveydellä, omaa intuitiota kuunnellen ja toimien sen mukaan, mikä juuri siinä hetkessä hyvältä tuntuu. Sisäinen kauneus on ulkoista tärkeämpää aivan kaikessa tekemissä ja olemisessa.

Luovuuden tuokioissa on aina jokin yhteinen teema. Silti jokaisella on aina mahdollisuus luoda juuri omanlaistaan ja itsensä näköistä tuotostaan.

Useimmiten luovuustuokioissa materiaalit ja tarvikkeet kerätään luonnosta itse. Toisinaan käytämme valmiiksi keräämiäni tai hankkimiani tarvikkeita.

Luonnonmateriaalit ja kierrättäminen ovat materiaalivalinnoissa ydinajatuksena. Työstämäsi esineen tulisi olla jotain omaasi, esim. lasipullo, metallitölkki tai ehkä itsellesi tärkeä puupala. Valitsemalla tyopajaan omaan elämääsi liittyvän esineen tai alustan, pääset sitä muokatessasi samalla luomaan omaa uudistumistasi. Tarvikkeet muuten tulevan esineen uudistamiseen löytyvät paikan päältä. Mäntymäellä on tarvittaessa ostettavissa pieniä entisöitäviä kierrätysesineitä, mikäli itseltäsi ei sopivaa löydy tai se pääsee unohtumaan.

Uudistamismateriaaleina käytetään luonnonmateriaaleja sekä kaikenlaista kierrätettyä, esim. erilaisia maaleja, lankoja ja askartelutarvikkeita. Mukanaan voi tuoda omiakin tarvikkeita. Muistathan kuunnella intuitiotasi kurssille saapuessa. 

Luomisen voi sisällyttää myös Olemisen T-aikaan (Huom! aikaa Luovuuden äärelle tulee varata 2h) tai varata omana kurssina, jolloin voidaan paneutua syvällisemmin luovuuden äärelle. 


Järjestämiäni ja/tai Mäntymäellä tapahtuvia työpajoja Olemisen taikaan voi olla mm.

Voimapuun T-aikaa

Luo oma voimapuusi symboloimaan jotain sinulle tärkeää. Voimapuu voi vahvistaa yhteyttäsi johonkin tällä herkellä tärkeään asiaan tai olla mukana luomassa tulevaa. Saat antaa oman intuitiosi tehdä työtään omaa Voimapuuta luodessasi. Se voi olla taikasauva, voimakoru, avaimenperä tai jotain ennalta-arvaamatonta, mikä syntyy tekoprosessin myötä.

Inspiraatio voi syttyä vaikkapa katselemalla puupalaa tai muuta luonnonaarretta, josta lähtee syntymään jotain ainutlaatuista.


Metsän T-aikaa

Luodaanko metsäntaikaa pienemmässä tai isommassa mittakaavassa. 

Annetaan mielikuvituksen ja metsäntaian asukkien ohjata ja synnyttää jotain ainutlaatuista ja luodaan vielä vaikka tarinamme. 


Metsäntaialla on myös oma tarinansa jolla voimme sulautua luomisen T.-aikaan.

Taiteen  T-aikaa

Luodaanko intuitiivisesti omaa luomusta piirtäen tai maalaten luonnon keskellä?

Taiteilla osaa jokainen! Et tarvitse mitään erityisosaamista, vaan jälleen kerran sisältö on paljon tärkeämpää kuin ulkoinen kauneus,

Kuunnellaanko luonnon ääniä ja annetaan omien käsien lähteä luomaan? Alkuun voidaan sisällyttää lyhyt tarina esim. Metsäntaikaa-tarina tai ohjattu rentoutuminen. Tarinan tai rentoutumistuokion jälkeen voitte lähteä maalaamaan tai piirtämään tuokion aikana syntynyttä mielikuvaa. 

Käytettävissä on akryllivärejä, puu- ja, vesivärejä sekä väriliituja. Kaikki tarvittava löytyy paikan päältä. 

Jokainen teos herättää aina jotain meissä jokaisessa 

Ja paljon muuta....

Työpajoja on toteutettavissa kaiken ikäisille pienryhmille, yksilöohjauksessa kuin nauttiessasi Olemisen T-aikaa Mäntymäellä. Kuulen mielusti tarpeistanne/toiveistanne niin luon sydäntäni kuunnellen teille teidän työpajan.