Matkalla anteeksi annon ja ymmärryksen äärelle osa.3

Pakkanen kiristyy. Vanha nainen Majuza havahtuu keinutuolin ääreltä ääniin, jotka kantautuvat ulkoa.

Tyttö, Stinat, tekee tuloaan takaisin sisälle pakkasen hiipineen ihonsa alle.

Vanha nainen nousee laittamaan puita tulipesään. Stina samanaikaisesti astuu sisälle tupaan, pääpainuksissa, vaikkakin onnellisena. Tuntien hämmennystä ja väsymystä kaikesta kokemasta ja koetuista tunteista.

Majuza ohjaa tytön pitkäkseen taljan peittämälle laverisohvalle, peitellen hänet lämpimien vilttien ja taljojen alle. Hetkeen ei tarvita sanoja, hiljaisuus ohjaa heitä molempia. Ympärillä lämmin tupa, tulen valaistamana ja äärimmäisessä turvallisuuden tunteessa.

Majuza istahtaa takaisin keinutuoliin, keinutellen kevyesti keinutuolia jalallaan, lattian samanaikaisesti natisten. 

Stinan posket punoittavat. Lämpö tuvassa tekee tehtäväänsä. Stinat silmät nuokkuvat, vaipuen pikkuhiljaa uneen.

Vanha nainen aistii keinutuolissa ympäristön ja uneen vaipumisen. Hän huokaa syvään ja sanoo hiljaisella äänellä:

-Kunpa tietäisit tyttö minkä työn itsesi kanssa olet jo tehnyt.

Stinan vaipuneen jo syvään, levolliseen uneen.

Majuza jatkaa tietäen, että jokainen sana tallentuu tytön tietoisuuteen unesta huolimatta. Ohjaa ja nousee tietoisuuteen aina, kun on oikea aika millekin tiedolle.

: - Saamme jokainen elämäämme haasteita. Kaikilla niillä on tarkoituksensa, surusta ja kyynelistä huolimatta. Niilläkin hetkillä, kun luulemme, ettemme selviä tästä. Kaikki kokema lopulta vahvistaa ja voimistaa totuuttasi sisälläsi, jos valitset niin valita. Kaikki perustuu kuitenkin jokaisen omaan valintaan. Kuinka haluamme minkäkin asian nähdä ja kokea? Haluammeko jäädä elämään mennyttä hetkeä, kun mahdollisuus on myös mennä eteenpäin? Haluammeko kantaa kaunaa? Haluammeko antaa anteeksi? Haluammeko antaa anteeksi itsellemme?

Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa suuntaa. Et voi aina valita lopputulosta, mutta aina voit valita kuinka suhtautua. Elämämme on jatkuvaa valintojen tekemistä. Mitä enemmän annamme aikaa rauhan ja rentoutumisen hetkiin, sitä tarkemmin kuulet sydäntäsi, joka ohjaa aina valitsemaan rakkaudesta käsin, jolloin et voi valita väärin.

Aina valinnat eivät ole kaikkien mieleen, ei edes omasi, mutta sydäntäsi kuunnellen, valintasi on lopulta kaikkien parhaaksi. Jokaisen vastuullaan on tehdä oma valinta ja jokainen vastaa siitä itse. Et sinä, eikä kukaan, ole vastuussa muiden valinnoista tai tunteista.

Valitsit tyttöseni kuunnella omaa sydäntäsi. Olet kulkenut raskaan matkan kyynelehtien, epätoivonkin partaalla. Joka hetki kuitenkin valinnut kuunnelle sydämesi ohjausta.

Kenenkään tie ei ole helppo, jokaisen tie omilla valinnoilla ohjattu. Ajatuksemme, sanamme ovat yhtä kuin tekomme ja ohjaavat valintojen äärille ja äärillä. Kuuntelemalla sydäntäsi ohjaat puhtautta kaikkeen olemiseesi ja pikkuhiljaa ikävätkin asiat ovat vain läpikäytäviä asioita, niihin sen pidemmäksi aikaa tarttumatta. Luotat elämään ja asioiden järjestymiseen. Ennen kaikkea siihen, että olet turvassa, etkä yksin, mitä ikinä elämässäsi tapahtukaan.

Valintaasi toisinaan kokeillaan. Mikään tässä maailmassa ei ole itsestään selvyys. Mitään pitäessäsi itsestään selvänä maailmakaikkeus nopeasti palauttaa totuuden äärelle. Ylpeillessäsi kohtaat nopeasti häpeää. Puskiessasi asioita eteenpäin, kohtaatkin vastarintaa. Epärehellisissä toimissasi kohtaat haastetta ennemmin tai myöhemmin. 

Mikään täällä ei ole lopulta sinun omaasi. Mitä enemmän jaat mitä sinulla on, sitä tasapainoisempaa oleminen on, sitä tasapainoisempaa oma olemisesi on.

Elämääsi tulee haasteita, haastavia kohtaamisia, katso silloin tilanteita useammasta eri näkökulmasta. Anna sieltä syntyvien näkymien ohjata toimintaasi. Milloin on tarpeen perääntyä? Milloin suojautua? Milloin antaa aikaa havahtumiselle, milloin ohjata toiseen suuntaan?

Mikään ei ole niin yksiselitteistä, monet asiat vaikuttavat lopputulemaan. Sen vuoksi toisinaan on tärkeää pysähtyä, tunnustella asioita ja tilanteita eri perspektiiveistä. Kuunnella luottaen, että tiedät kun on aika toimia.

Älä ole liian ankara itsellesi, jokainen on tullut oppimaan omia oppejaan. Anna itsellesi aikaa ja uskalla luottaa tehdä oikeita valintoja sydäntäsi kuunnellen. Silloin pärjäät ja onnellisuutesi kasvaa, löydät voimasi, joka kantaa, mitä ikinä elämä eteesi tuokaan.

Sinun valintasi on valita onnellisuus, joka sitä myöden voimistuu. Ennen kuin opimme olemaan onnellisia itsemme kanssa, voimme vasta olla onnellisia muiden kanssa. Onni ja onnellisuus on itsessämme.

Syytämme helposti muita epäonnestamme ja muista negatiivisista tunteistamme. Lopulta olemme kuitenkin itse tehneet valinnat siihen hetkeen ja tilanteeseen. Jos loppu tulos ei ole mieleinen, on syytä katsoa, onko omat perusteet olleet oman mielen valtaisia. Se mitä meidän mielemme sanoo, ei tarkoita, että se todellisuudessa olisi kenenkään parhaaksi. Sydämesi tietää mikä on parhaaksesi ja siten muidenkin parhaaksi. Vaikka aina sillä hetkellä se ei tuntuisikaan järkeen käyvältä. Tässä menemmekin monesti harhaan.

Haluamme asioiden tapahtuvan, juuri nyt ja niin kuin haluamme asioiden tapahtuvan, olematta kuitenkaan meidän tai kenenkään korkeimmaksi parhaaksi. Toisinaan voimme joutua luopumaan kaikesta vapautuaksemme maalisista asioista, jotka jarruttavat eteenpäin menemistä sydäntä kuunnellen. Luopumalla mahdollistamme elämäämme rikkauksia, joita rahalla ei voi ostaa. Ne ovat todellisia rikkauksia, joilla ainoastaan on lopulta merkitystä elämän saatossa.

Matkasi Stinat, ei ole ollut, eikä ole helppo. Mitä pidemmälle uskallat kulkea, sitä turvallisemmaksi tunnet olosi kyynelistä huolimatta...ristiriitaista, eikö? Lopulta hyvin yksinkertaista.

Luottamus elämään ja asioiden järjestymiseen kasvaa aina jokaisen heikon hetken jälkeen. Aina vaan vahvempana ja vahvempana omassa voimassa. Voimassasi, tekemisessäsi, perustuen aina vaan puhtaampaan ja puhtaampaan toimintaan rakkaudesta käsin.

Et koe tarvetta kateudelle, ja vaikka kokisit, se katoaa. Tunnet, kuinka toisen onni on sinunkin onnesi.

Et koe tarvetta vertailulle. Et koe tarvetta olla jotain muuta, kuin todellisuudessa olet, itseäsi yhtään häpeilemättä.

Elämän rikkaudet saavat uuden muodon ja merkityksen. Tapasi toimia saa uuden merkityksen. Kohdata uusia ihmisiä, erilaisia, saa uuden merkityksen. Ajatus maailmasi muuttuu kaikin puolin.

Tulee hetkiä, kun uskoasi ja luottamustasi koetellaan, usko vaan. Toisinaan koetellaan hyvinkin rankasti. Silti voimasi sisälläsi, se rakkaus auttaa tekemään valinnan. Valinnan rakkaudesta käsin, niissäkin hetkissä.

Katkeruus, pelko, negatiivisuus, nuo tunteet kaikkineen väistyvät ja tilalla on usko, toivo, rakkaus, luottamus asian tai tapahtuman syvempään merkitykseen.

Suurin rakkaus. Rakkautesi ja siihen liittyvät riippuvuuden tunteet hälvenevät. Et ole riippuvainen mistään tai kenestäkään.

Vaikka hetkellisesti suru nostaisi päätään menetyksen hetkinä, luottamus pärjäämiseen siinäkin hetkessä on voimakkaampi.

Lopulta kaikki johtaa äärettömään rauhaan ja levollisuuden tunteeseen, mukanaan iloa ja rakkautta, sitä aitoa, jota kukaan ei sinulta voi viedä.

Tulit saamaan tukea ja vahvistusta valitsemallesi polulle. Olemme aina tukenasi, niin kauan, kun tukeamme vaan tarvitset. Ohjaamme sinua rakkaudella ja kaikkien korkeimmaksi parhaaksi. Valmiita vastauksia valitettavasti emme voi antaa, vaan lopullinen valinta tässäkin on sinulla, kaikessa.

Teit tyttöni valinnan, valita tämän tien. Nuku vielä hetki rauhassa keräten voimiasi. Sinulla on nyt tämä tieto, joka on aina sinussa ollutkin. Nyt vaan vahvistettuna ja nostettuna syvältä syvyyksistä lähemmäs pintaan, joka viestii aina oikeassa hetkessä. Uskalla kuunnella ja luottaa kuulemaasi.

Vanha nainen, Majuza , sulkee myös silmänsä. Suoden itselleenkin hetken lepoon ja kuulemaan mitä asiaa maailmankaikkeudella on hänelle itselleen tai muille jaettavaksi.