Metsäntaikaa Mäntymäellä

mahdollistaa hyvinvointia, elämyksiä ja luovuutta

Elämyksellinen luontopiha

Pihapiiri täynnä luovuutta, olemisen ja elämisen iloa metsäntaikoineen

Mäntymäen Metsäntaika on perheemme yhdessä luoma paikka. Olemme intuitiomme ohjaamina synnyttäneet Mäntymäelle kotimme ja monimuotoisen pihapiirimme. Täällä yhdistyvät luonnon parantava vaikutus ja mielikuvitusmaailmat.

Mäntymäelle ovat tervetulleita kaikenikäiset vierailijat, jotka haluavat omaa aikaa omalla porukalla, kosketuksiin luonnon kanssa sekä havahtua tässä hetkessä olemisen taikaan ja sen hetken synnyttämiin aatoksiin ja tuntemuksiin.

Metsäntaika mahdollistaa hetken vain olemiselle nuotion äärellä. Täällä nautitaan tästä hetkestä luonnossa, ilman minkäänlaista suorittamista luovuudenkin äärellä.

Tervetuloa nauttimaan ja rentoututumaan Metsäntaikaan!

Luon niin palveluita kuin pihapiiriäkin aina omia tuntemuksiani kuunnellen.

Pihapiiri on hyvin luonnonläheinen maaston epätasaisuuksineen. Täällä liikkuminen voi on pieni seikkailu ja luontoretki. Mitä tietoisempaa liikkumista sitä ennemmän nähtävää ja aistittavaa. Pihassa on monenlaisia pieniä rakennuksia ja löytyypä täältä ihan oikeita peikkojakin! Mäntymäellä ollaan myös sulassa sovussa ötököiden ja säävaihteluiden kanssa. Suojaa löytyy tarvittaessa Poropeukalon Majasta ja Hiljaisuuden Aitasta, Peikon pirtistä sekä Kotaisasta kodasta, joilla kaikilla on omat tarinansa kerrottavanaan.


Täältä löytyy se, mitä kukakin juuri nyt tarvitsee: rentoutumista, luovuuden herättelyä, jännitysten ja stressin vapauttamista, iloa ja leikkimielisyyttäilman ainaista puskemista ja suorittamista. 

Suosituksena on jättää puhelimet pussukkaan ja keskittyä itseesi, kanssaihmisiin sekä luonnon äärellä olemiseen.

Pihapiiri ja ympäröivä luonto havahduttavat olemaan läsnä hetkessä. Arki jää ulkopuolelle ja keskittyminen kohdentuu päivän elämyksiin. Mäntymäen ilmapiiri ruokkii mielikuvitusta. Anna sinäkin oman luovuutesi ja mielikuvituksesi vapautua, havahdu tähän hetkeen ja unohda hetkeksi kaikki muu.

Mäntymäellä voit tankkailla energiavarastojasi ja tasoitella ylivireisyyttäsi ohjatusti tai itsenäisesti. Huomioin yksilöllisiä tarpeitanne luodessani palvelua juuri teille.

Metsäntaika ja palveluiden tarjonta elävät vuodenaikojen mukaan.

Metsäntaiassa on ihan oikea toivomuskaivo, jonka äärellä jokainen voi vieraillessaan käydä esittämässä toiveitaan maailmankaikkeuden toteutettavaksi. 

Toivomuskaivon syntyminen 

Kurkkaa Pieneen puiseen putiikkiin,  joka tarjoaa mahdollisuuden voimaannuttavaan muistoon matkastasi. 

Kaikella kun on tarinansa, niin myös näilläkin. Tarinat ovat luettavissa, aistittavissa ja kuunneltavissa.

Millaisia ovat teidän toiveenne ja tarpeenne?

Kaiken toiminnan ydin on hyvinvointi, rentoutuminen, luonnollisuus, yksinkertaisuus   ja yhteistyö luonnon luoman kanssa.

Moikka kaikille! 

Minun nimeni on Misu, nimesin itseni taiteilijanimellä Unelmaksi. Olen yksi Mäntymäen asukkaista. Päivänsäde kokee minun olevan hyvin, hyvin ymmärtäväinen, minkä vuoksi päätinkin tuoda toimintaamme oman osuuteni. 

Alla oleva teksti toivottavasti auttaa sinua palveluiden tilaamisessa.

 • Palvelu tilataan verkkokaupan kautta, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella. Lukaisen postisi pikaisesti ennen Päivänsädettä, jos siellä on vaikka tiedusteluun liittyviä kysymyksiä tai toiveita.
Ja sitten näitä hirveän tylsiä, mutta kuulemma virallisen tärkeitä asioita:
 • Hyväksyt jotkut sopimusehdot lähettämällä tilauksen minulle, äh, eikun Päivänsäteelle.
 • Tilaus on sitova ja lähetän tilausvahvistuksen sähköpostitse ...okeeiii Päivänsäde lähettää. Vierailu kannattaa sopia ajoissa. Me kun tykkäämme vielä laitella teitä varten hommelit täällä valmiiksi sillä tavalla hyvässä tunnelmassa ja rakkaudella sekä toiveitanne toteuttaen.
 • Mahdollisista lisäpalveluista tulee sopia minu....joojooo, Päivänsäteen kanssa ja meillä on niihin hinnastokin.
 • Vierailuille sovittu aikataulu olisi kyllä tärkeä pitää, koska minä saatan myös tarvita palveluita Päivänsäteeltä. Niin ja onhan meitä eläimiä muitakin, ihmisiäkin jokunen. 
 • Ystäväni eli kotieläimemme eivät liity toimintaamme/palveluihimme, mutta meistä on hyvä olla tietoinen. Päivänsäde puhui jostain alle... allegrioista eiku al-ler-gi-ois-ta, voi mahoton mikä sana. no mutta just se.
 • Ollaan sovittu, että maksulliset yleisötapahtumat tai muut kaupalliset tilaisuudet eivät ole meidän juttumme. Voihan niistä toki minun kanssani neuvotella. Äh, taas se Päivänsäde tökkii minua kylkeen. Hän kuulemma käy ne keskustelut. Menköön sitten niin.

Jostain syystä tuli Päivänsäteeltä vielä ohjeistus ohjata teidät halutessanne tutustumaan tarkemmin näiden meidän palveluidemme käyttöehtoihin.

ai niin.. Niin ja täällä saattaa vilahdella myös isompia ja pienempiäkin auttajia ja asukkaita eläen siinä ohessa omaakin elämäänsä.

kuva:KristiLeht Valokuvaus
kuva:KristiLeht Valokuvaus

ja vielä viimeisenä ja  hyvinkin tärkeänä....

Huomio, huomio! Kuulevatko vierailijat....

 • Pukeuduttehan mukavasti ja sään mukaisesti. Yllä vielä linkki ja vinkki oikeanlaisesta pukeutumisesta luontoon tullessa. Täällä voivat tosiaan tassut kuraantua sateella ja turkki kastua ja paleltuakin pakkasella. Aurinkoisella säällä taas suojata itsensä vaikka minunlaisella turkilla. Kotaisa kotaa lämmittää nuotio, tilat ovat muuten täysin lämmittämättömät.
 • Omia ruokia ja juotavia voi tuoda, mutta niistä olisi hyvä mainita minull..äh, päivänsäteelle. Ette usko miksi? Minä kuulema saattasin käydä syömässä ne! Ei kyllä pidä paikkaansa, korkeintaan maistaisin ihan pikkiriikkisen vaan. 
 •  Jotain alkomahooliakin, mitä se sitten lieneekään, niin sitä ei saisi tuoda ollenkaaan kun tuon pete-kissa on kuulema aina niin kovin janoinen ja saattaa mennä maistelemaan vaikka ja mitä.
 • Käymälänä täällä toimii vanhaperinteinen huussi
 • Mäntymäen asukkaisiin eli minuun ja muihin (kotieläimiin) tutustutaan ohjatusti Päivänsäteen läsnä ollessa jos satutaan olemaan näkösällä. Meillä kun on omat tapamme toimia ja reagoida niin näin mahdollistetaan sopu ja rauha kaikkien kesken.
 • Omia lemmikkejä tuodessa on hyvä huomioida, että Pate -kissa saattaa olla hieman valkosukkainen minusta ja onhan se ymmärrettävää, koska olenhan aikas ihana.
 • Löytötavaroista voi kysellä minulta ja Päivänsäteeltä. Säilytämme niitä kuukauden verran.
 • Vierailessanne piha-alueesta käytössänne on... tila siinä grillin alueella, mistä eilen kävelin ja sitten siinä puun luona ja sitten siinä ...öö, tota, ei, ei tästä ei tuu nyt mitään. Päivänsäde saa luoda kyllä kartan tai ainakin opastaa.
 • Niin ja maasto on luonnonmukaista niin täällä Mäntymäellä kuin tuolla metsässä, Oma tapaturmavakuutus on hyvä vierailijoilla olla, maasto kun on kuin unelma meikäläiselle ;) ja vielä jos ajattelit olla yhtä vikkelä kun minä olen!
 • Parhaiten tänne pääsee puissa kiipeil...ei kun siis autolla. Parkkialue löytyy heti pihaan saapuessa, ja aina vapaalle paikalle voi parkkeerata. Saatan joskus olla opastamassa. Lähin linja auto kulkee Brobölen ja Söderkullan tielle, josta on n.1 km kävelymatka tänne meille Kulmatielle. Sitä kulkien tulee olla kyllä varovainen, kun siinä ei ole sitä jotain, mikä se nyt on, no sitä...kevyenliikenteen väylää, juu just sitä.
Aina saa kysäistä jos jokin asia mietityttää.

         Terkuin: Unelma

Kuvauspaikka

Metsäntaika on myös oivallinen valokuvauspaikka. Täällä onnistuvat vaikkapa perhekuvaukset, ystäväkuvat tai yrityskuvaukset. Metsäntaika on myös luonnonläheinen ja monipuolinen voimaannuttavaan valokuvaukseen tai vaikka kurssin järjestämiseen.

Kiitos kuvista Saila Kaitila photography sekä Kristi Leht valokuvaus!

Täällä saa puhua tai olla hiljaa. Iloita tai itkeä. Istua tai tanssia tai vaikka laulaa luikauttaa, jos siltä tuntuu