Pieni Puinen Putiikki

käsityökauppa Mäntymäellä

Voimapuu

– luonnon parantavaa voimaa –


Puutyöni symboloivat aina jotain ja ne syntyvät pienen tarinan kera. Voimapuillani on omat tehtävänsä. Ne toimivat muistutuksena tai kiitoksena tai antavat tarvittavaa voimaa arjen keskelle. Voimapuu voi tulla itsellesi tai lahjaksi sinulle tärkeälle ihmiselle.

Luon Voimapuun halutessasi myös henkilökohtaisesti juuri sinulle. Voit pyytää tilaustyönä tehtävän yksilöllisen Voimapuun tiettyyn elämäsi teemaan, joka on sinulle tarpeen tässä hetkessä. Voimapuu voi olla muistuttamassa  omasta voimastasi, uskosta ja jaksamisesta

Mäntymäellä toimii Pieni Puinen Putiikkini. Sieltä löytyy valmiita Voimapuita ja Putiikissa voi piipahtaa vierailuiden yhteydessä.

Elämän malja

Symboloi muistuttaen sinua kauneudestasi ja voimastasi, auttaen päästämän irti rajoittavista ajatusmalleista.

- Päivänsäde-

Luonnon parantava vaikutus


Jokaisella luontokappaleella uskotaan olevan omanlaisensa parantava vaikutus, merkitys ja tehtävä. Vanha kansa on uskonut näin olevan jo aikoja, aikoja sitten. Koivuakaan ei ihan huvin vuoksi ole istutettu aina kodin sisäänkäynnin eteen.

Koivulla uskotaan olevan suojeleva ja puhdistava vaikutus.  Useimmiten käytänkin juuri koivua jalustana puutöilleni, unohtamatta toki muita arvokkaita lajeja. Koivun uskotaan karkottavan pelkoja, tuovan rohkeutta ja lisäävän onnellisuutta. Ripautan joihinkin puutöihini hyppysellisen männyn tuoksua pellavan sekaan. Lopuksi kaikkiin töihin tulee vielä pohjattoman pussillisen verran rakkautta! Sittenpä Päivänsäteen luomus onkin valmis tekemään työtään.

Jokainen luomani kädentyö on oma yksilönsä, niin kuin meistä ihmisistäkin jokainen. Luon luomuksiani kaadetuista puista ja hukkapaloista, jolloin mahdollistan niille vielä yhden tavan jatkaa elämäänsä.

Näissä materiaaleissa on rosoja ja kovien kokemusten jälkiä. Ne symboloivat niitä merkkejä, joita meissä kaikissa eletyn elämän jäljiltä on. Puu muistuttaa mahdollisuudesta mennä elämässä eteenpäin ja uudistua koetuista haasteista huolimatta.


Osassa töitäni on mukana hyppysellinen myös huumoria. Se kulkee mukana vähän kaikessa tekemisessäni. Huumori muistuttaa keveydestä ja elämänilosta haasteidenkin keskellä. Huumori on yksi tärkeä voimavaramme elämämme aallokoissa.

Voimapuihin ja kädentöihin voi tutustua ja niitä voi ostaa Mäntymäellä Putiikistani.

Toteutan parhaani mukaan toiveitasi myös yksilöllisten tilausten osalta.

Metsäntaiassa on muuten mahdollista nikkaroida itsekin ihan omanlaisesi Voimapuu!