Pysähtymistä ja rentoutumista

Vahvistaen ja mahdollistaen olemista tässä hetkessä itsesi äärellä.

   Rentoutumista luonnossa eritavoin

Rentoutuksessa pysähdytään luonnon syliin, aidosti oman itsen äärelle. Ympäristön aistiminen rentouttaa mieltä ja kehoa. Itsensä kohtaaminen tapahtuu kuin itsestään.


Luontorentoutus

Rentoutus tapahtuu ohjatusti luonnossa sääolosuhteet ja ryhmän tarpeet huomioiden.

Mukavuutta luonnonoloihin tuovat alustat, tyynyt ja tarvittaessa viltit. Maasto on epätasaista ja vaihtelevaa. Vaihtoehtoisesti tunti voidaan toteuttaa tasaisemmalla nurmialueella. 

Leikin taika toteutuu pihapiirissä ohjatusti. Kesto 0,5-1h. 

Leikin äärellä

Rentoudutaan leikimällä vanhoja kunnon perinteisiä ulkoleikkejä porukalla! Osalle leikit ovat lapsuudesta tuttuja ja nuoremmalle väelle kenties aivan uusia. Mikäli haluat siirtää ulkoleikkiperinnettä eteenpäin, tule lastesi kanssa Leikin taikaan! Ystävien kesken nostalginen leikkipäivä saa kultaisia muistoja nousemaan pintaan.

Leikkejä ovat esimerkiksi Kymmenen tikkua laudalla, Kirkonrotta, Peili, Polttopallo, Purkkis, Tervapata ja Seuraa johtajaa. Toiveita voi esittää ja toki voit itse ohjata muille jonkun sinulle tutun, harvinaisemman ulkoleikin.


Intuitiivisesti ohjattu rentoutuminen/ryhmähoito

Varausta tehdessä on hyvä kertoa toiveista ja mahdollisista erityistarpeista, niin tunti luodaan sen mukaisesti. Rentoutus on ohjattu ja sen kesto on n. 1 tunti. 

              Hengähdä hetkeksi


Rentoutushetki toteutetaan Hiljaisuuden Aitassa. Jokaiselle mahdollistuu muusta maailmasta erillään oleva, ihan oma hetki. Voit kerrankin olla tekemättä yhtikäs mitään, vain olla, pysähtyä ja latautua!

Ohjaan tuokion sanallisesti ohjaten kehoa ja mieltä rentoutumiseen tilaan, vapauttaen jännitystä ja stressiä, mahdollistaen koko olemuksellesi hetken levähtää.

Kääriydymme lämpöisten vilttien alle turvalliseen pesään kuin pienet lapset kapaloihinsa. Täällä sinun on hyvä ja turvallinen paikka olla hetki tekemättä yhtään mitään. 

Raitis ilma luo oman luonnonläheisen tunnelmansa rentoutumishetkeen. Mitä viileämpi ilma, sitä tunnelmallisempi ja elämyksellisempi kokemus.

Kesto 45 min - 1 tunti. Makuupaikoille mahtuu 6 hlöä.

Lämpöraja Hiljaisuuden Aitan rentoutukselle on -3 °C.

Nuotion   äärellä

Mahdollistaen keskittymistä tähän hetkeen

Nuotion äärelle asettuminen on oma rauhoittumisen mahdollisuus myös. Keskitytäänkö tekemiseen vai vaan olemiseen nuotion äärellä. Haluatteko nauttia valmiista nuotiosta vai sytytetäänkö yhdessä?

Tulen saatua on ihana mahdollisuus rauhoittua nuotion läheisyyteen. Antaen tulen elementin hoitaa, herätellen aisteja ja rauhoittaa olemistanne mahdollistaen keskittymistä tässä hetkessä. Aistia tulen liikettä. Kuka keittää nokipannu kahvin, miten se nyt oikeastaan tehtiinkään ja miten se tikkupulla nyt laitettiinkaan tikkuun?  Keskitytään tikkupullien rauhaisaan paistamiseen, nokipannukahvin kiehumista odotellen. Hetken kruunaa lopulta makuaistienkin herääminen nauttiessa maukkaasta tikkupullasta hillon kera.

Ripauksellinen rentouttavaa yhdessä oloa niin eipä sitä muuta rentoutumiseen lopulta tarvitakkaan.


Varausta tehdessä on hyvä kertoa toiveista ja mahdollisista erityistarpeista, niin tunti luodaan sen mukaisesti. 

Luomisen äärellä


Keskitytään olemiseen tekemällä kädentöitä. Olisiko se sitten maalamista, piirtämistä vai pienen puutyön tekeminen. Annetaanko oman intuitiosi lähteä luomaan mitä siinä hetkessä syntyy luoden jokainen vaikka omanlaisensa voimakorun tai voimapuun. 


Sadun  äärellä


Rentoudutaan uppoutuen sadun maailmaan. Tuokio toteutuu hikjaisuuden aitassa. Alkuun lyhyt kehon  ja mielen rentoutus, jonka jälkeen uppoudutaan satujen sanomaan.

Aitassa on mahdollisuus kuuden henkilön pötkötellä patjoilla,  vilttien alla, istualtaan mahtuu useampiakin.  Saat luvan sulkea silmäsi, olla ja uppoutua sadun maailmaan. Sadun maailma mahdollistaa havahtumisiin elämän viisauksin ja rentoutumiseen. Kukaan ei ole koskaan liian vanha kuulemaan satuja. Sadut perustuvat luomiini tarinoihin. kesto n.30min-45min

  • Matka ymmmäryyksen ja anteeksiannon äärelle 18.v ylöspäin
  • Taigatytön korento koko perheen satuja

Joogaa luonnossa

Joogatunnit toteutuvat yhteistyötoimijani Sydämeni Olemusvoiman ohjaamana. Näihin löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja ja erityistarpeet huomiodaan mahdollisuuksien mukaan. Varaukset yhteystietojen kautta.

PUUJOOGA
PUUJOOGA
LUONTOJOOGA
LUONTOJOOGA

Puujooga

Sydämeniolemusvoiman ohjaama puujooga avaa kehon jäykkyyksiä, parantaa kehon liikkuvuutta ja hengitystä, sekä rauhoittaa mieltä ja hermostoa. 

Ohjattu tunti tapahtuu ulkona luonnossa. Jooga-asanoissa sanoissa hyödynnetään puiden runkoja ja tehdään rentouttavia ja virkistäviä hengitysharjoituksia puihin nojaten. 

Liikkeet ovat helppoja ja vaikuttavia, joten tunti sopii aika lailla kaikille! Aikaisempaa osaamista, eikä notkeutta vaadita, vaan mukaan voit tulla puupökkelönä tai taipuisana kuin oksa. Tunnin jälkeen sekä mielessä, että kehossa on uudistunut, palautunut olotila.

Tämä on ihana tapa tulla läsnä olevaksi luonnon kanssa ja palautua oman liikkeen, hengityksen ja luonnon parantavan voiman avulla.

Liikkeitä ja harjoituksia voi jatkossa tehdä omilla retkilläänkin luonnossa! 


Luontojooga

Sydämeniolemusvoiman ohjaamana teette luonnon raikkaassa ulkoilmassa joogaharjoituksen, jonka aloitamme mielen rauhoittamisella ja tietoisuusharjoituksella. 

Sen jälkeen on kehoa ja hengitystä avaavia joogaliikkeitä sekä kehon lihaksia vahvistavia liikeharjoituksia. 

Lopuksi meditoitte joko kivillä istuen tai puihin nojaten ja annattee kehon rentoutua äiti maata vasten levitetyllä alustalla. 

Tämä joogaharjoitus rauhoittaa ja virkistää omaa olemusta sekä mieltä ja vahvistaa kehoa ja helpottaa kireyksien tuntua. 

Teette kehon kanssa vaikuttavia, mutta yksinkertaisia joogaliikkeitä, jotka ovat helppo tehdä vähemmänkin tai ei ollenkaan joogaa harrastaneena. 

Jooga sopii niin tositreenaajille palauttavaksi harjoitukseksi kuin niillekin, jotka eivät ole liikuntaa harrastaneet lempeäksi aloitukseksi. Liikeitä voi säädellä aina oman kunnon mukaan.


Tunnit toteutuvat luonnossa taivasalla ja sään mukainen varustus on tarpeen. Huomiottehan mukavan vaatetuksen ja hyvät kengät epätasaisessa maastossa olessamme. Vaatteisiin voi tarttua roskia ja puista kuoriainesta.

Rentoutumisen tunneille voitte halutessanne ottaa mukaan omia alustoja ja vilttejä. 

Olet lämpimästi tervetullut rentoutumaan!