Pysähtymistä ja rentoutumista

Vahvistaa ja mahdollistaa olemista tässä hetkessä itsesi äärellä

 Olemisen iloa Mäntymäellä

Olemisen T-aikaa voi tapahtua tekemisenkin äärellä. Se vahvistaa olemista ja elämistä tässä hetkessä tietoisemmin, rentouttaen kehoa ja mieltä. Ympäristön aistiminen itsessään rentouttaa mieltä ja kehoa, jota täällä voi harjoittaa itsenäisesti ja ohjatusti.

Itsensä kohtaaminen tapahtuu Mäntymäellä kuin itsestään


Luontorentoutus

Rentoutus tapahtuu ohjatusti luonnossa sääolosuhteet ja ryhmän tarpeet huomioiden.

Mukavuutta luonnonoloihin tuovat alustat, tyynyt ja tarvittaessa viltit. Maasto on epätasaista ja vaihtelevaa. Vaihtoehtoisesti tunti voidaan toteuttaa tasaisemmalla nurmialueella. 

Leikin T-aikaa

Rentoudutaan leikkimällä vanhoja kunnon perinteisiä ulkoleikkejä porukalla! Osalle leikit ovat lapsuudesta tuttuja ja nuoremmalle väelle kenties aivan uusia. Mikäli haluat siirtää ulkoleikkiperinnettä eteenpäin, tule lastesi kanssa Leikin taikaan! Ystävien kesken nostalginen leikkipäivä saa kultaisia muistoja nousemaan pintaan.

Leikkejä ovat esimerkiksi Kymmenen tikkua laudalla, Kirkonrotta, Peili, Polttopallo, Purkkis, Tervapata ja Seuraa johtajaa. Toiveita voi esittää ja toki voit itse ohjata muille jonkun sinulle tutun, harvinaisemman ulkoleikin.


 ryhmäenergiahoito/rentoutus

Hoitavarentoutus on ohjattu ja sen kesto on n. 1 tunti. 


Rentoutushetki toteutetaan Hiljaisuuden Aitassa. Jokaiselle mahdollistuu muusta maailmasta erillään oleva, ihan oma hetki. Voit kerrankin olla tekemättä yhtikäs mitään, vain olla, pysähtyä ja latautua!

Ohjaan tuokion sanallisesti ohjaten kehoa ja mieltä rentoutumiseen tilaan, vapauttaen jännitystä ja stressiä, mahdollistaen koko olemuksellesi hetken levähtää.

Kääriydymme lämpöisten vilttien alle turvalliseen pesään kuin pienet lapset kapaloihinsa. Täällä sinun on hyvä ja turvallinen paikka olla hetki tekemättä yhtään mitään. 

Raitis ilma luo oman luonnonläheisen tunnelmansa rentoutumishetkeen. Mitä viileämpi ilma, sitä tunnelmallisempi ja elämyksellisempi kokemus.

Kesto 45 min - 1 tunti. Makuupaikoille mahtuu 6 hlöä.

Lämpöraja Hiljaisuuden Aitan rentoutukselle on -3 °C.

Nuotion  T-aikaa

Mahdollistaen keskittymistä tähän hetkeen

Nuotion äärelle asettuminen on oma rauhoittumisen mahdollisuus myös. Keskitytäänkö tekemiseen vai vaan olemiseen nuotion äärellä. Haluatteko nauttia valmiista nuotiosta vai sytytellä ohjauksessa?


Tulen saatua on ihana mahdollisuus rauhoittua nuotion läheisyyteen. Antaen tulen elementin hoitaa, herätellen aisteja ja rauhoittaa olemistanne mahdollistaen keskittymistä tässä hetkessä. Aistia tulen liikettä. Antaa ajatusten virrata vapaasti tai pysähtyä? 

Kuka keittää nokipannu kahvin, miten se nyt oikeastaan tehtiinkään ja miten se tikkupulla nyt laitettiinkaan tikkuun? Keskitytään tikkupullien rauhaisaan paistamiseen, nokipannukahvin kiehumista odotellen. Lisäksi vielä makuaistienkin herääminen nauttiessa maukkaasta tikkupullasta hillon kera. 

Kaiken tässä hetkessä kruunaa rentouttava yhdessä oloa ilman suorittamista niin eipä sitä muuta rentoutumiseen lopulta tarvitakkaan. 

Rumpu-rentoutus

Lempeää rumpuhoito kotoisassa kodassa saa rentoutumaan niin naiset kuin miehet. 

Rummun hoitava äänen värähtely saa kehon energioita liikkeelle ja rauhoittaa mieltä kuuntelemaan vaan soinnin ääntä. Rummun ääni vahvistaa olemustasi keskittymään siihen hetkeen, rentouttaa ja hoitaa äänen värähtelyllään.

Varausta tehdessä on hyvä kertoa toiveista ja mahdollisista erityistarpeista, niin tunti luodaan sen mukaisesti. 

Luomisen  T-aikaa


Keskitytään olemiseen tekemällä kädentöitä. Olisiko se sitten maalamista, piirtämistä vai pienen puutyön tekeminen. Annetaanko oman intuitiosi lähteä luomaan mitä siinä hetkessä syntyy luoden jokainen vaikka omanlaisensa voimakorun tai voimapuun. 

Halutessasi voit luoda vaikka oman metsäneläimen Mäntymäen metsäntaikaa tekemään tärkeää työtään muille siellä kävijöille. Kerätään luonnosta tarvikkeet ja luodaan vaikka vanhanajan käpypossu.

Valitsemme materiaalia joko luonnosta tai valmiiksi esille keräämistäni luonnonelementeistä sääolosuhteita huomioiden. 

                        Aikaa tulee varata vähintään tunti Olemisenne ajasta.

Joogaa luonnossa

Joogatunnit toteutuvat yhteistyötoimijani Sydämeni Olemusvoiman ohjaamana. Näihin löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja ja erityistarpeet huomiodaan mahdollisuuksien mukaan. Varaukset yhteystietojen kautta.

Lisää Yhteistyötoimijani tarjonnasta alla olevasta linkistä.

Tunnit toteutuvat luonnossa taivasalla ja sään mukainen varustus on tarpeen. Huomiottehan mukavan vaatetuksen ja hyvät kengät epätasaisessa maastossa olessamme. Vaatteisiin voi tarttua roskia ja puista kuoriainesta.

Rentoutumisen tunneille voitte halutessanne ottaa mukaan omia alustoja ja vilttejä. 

Olet lämpimästi tervetullut rentoutumaan!