Päiväleiri

Aikuisille suunnattu päiväleiri, kuin lapsena konsanaan Tapahtumina Mäntymäellä kuin omalle porukalle.

Omaa aikaa /  rentoutumista / yhdessä oloa / luomisen-leikin ja olemisen iloa.

Mäntymäen pihapiiri
Mäntymäen pihapiiri

Leiripäivällä on lupa heittää aikuisuus narikkaan ja herätellä omaa sisäistä lasta erilaisin tekemisin ja mielikuvitusmaailmoin.

Päiväleirillä leikitään, luodaan, eletään tässä hetkessä omaa sydämen äänen kuulemista vahvistaen.. Sinun on lupa huolehtia vain itsestäsi, eläen ja herätellen oman intuitiosi kuulemista. Olla se reilukaveri ja toimia itseäsi kuunnellen.

Ydin on mahdollistaa omaa aikaa, rentoutumista, yhdessä oloa, ehkä uusia ystäviäkin. Unohtamatta omassa rauhassa olemisen mahdollisuutta ja läsnäoloa luonnossa. Löytää ehkä tekemisen iloa ihan arjen askareistammekin, eläen tässä hetkessä.

Täällä saattaa vilistä jos pienempää tai isompaakin auttajaa ja asukasta, eläen siinä ohessa omaakin eläämäänsä.

Herätellään itsemme päivään milloin minkäkin leikin

Kevyellä leikkimielisellä toiminnalla aloitettu päiväleiri luo lepposaa keveyttä alkavaan leiripäivään. Jo muutama vaikka kärrynpyörä mahdollistaa luomaan lapsenmielistä keveyttä, vapauttamaan mielikuvitusta ja uskomaan ehkä itseesi, kuin lapsi uskoo kaikki voipaisuuteen, elämään tässä hetkessä.

 Vai ollaanko seuraajohtajaa, piilosta? 

Tekemiset päivässä vaihtelevat leikeistä luomiseen teemoihin ja olemisen iloon. Päivän on lupa rakentua myös siinä hetkessä, jokaisen saada kuunnella tarpeitaan siinä hetkessä. Jos leikki ei juuri silloin innosta vaan riippukeinu kutsuu, niin se on todellakin ok. Luomisen teemasta, ilmoitan tarkemmin aina tapahtuma ilmoituksen yhteydessä.  Luomisen on lupa vahvistaa oman sydämesi äänen kuuntelemista.

Luovuuden ilolla on yksi päiväleirin teema. Luomisen ilosta syntyvä hyvä olo, sisäisen kauneuden merkitys ja luomisen ilosta synnyttyvä elämän keveys. Täällä täydellistä on juurikin epätäydellisyys.

Oman sydämen äänen kuunteleminen

On leiripäivän perusta. Päiväleirin on ajatus mahdollistaa sinulle omaa aikaa, antaa tilaa itsesi kuuntelulle ja tarpeillesi.Antaa sen sisäisen lapsen viestiä todellisista tarpeistasi, unelmistasi ja haaveistasi, jotka ehkä syystä tai toisesta on jäänyt toteuttamatta. Pysähtyä tunnustelemaan olisiko nyt niille aika?  Hetki jos toinen omaa omaa T-aikaa siellä täällä päivää ja  voi synnyttää ihan uusia aatoksia luomisenkin äärelle. Istua ehkä hetki, jos toinen hiljaisuuuden aitassa tai vaikka metsäntaissa. 

Kysyä itseltäsi , mitä sinä tarvitset juuri nyt ja edetä sen mukaisesti.   

Päivän on lupa edetä keveydessä sisältäen mahdollisuutta vapaalle keskustelulle ja ajatusten vaihdoille, tutustua toisiimme ja tulla kohdatuksi.

Itseäsi kuunnellen ja toisen tukemana mahdollistat itseäsi luomaan elämääsi monin tavoin: 


 • ehkä jo osaamistasikin 
 • ehkä täysin uusia puolia itsestäsi
 • uusia ajatuksia ja oivalluksia
 • Löytäen ehkä aivan uusia puolia itsestäsi
 • Rohkeutta kokeilla jotain ihan uutta erilaisessa ympäristössä, 
 • Keveyttä elämääsi
 • olemisen tärkeyttä

Yhteishenki ja toisten tuki, toisia ohjaten ja opastaen lämmittää varmasti jokaisen sydäntämme

Tekeminen toisinaan voi olla arkemme askareita täällä Mäntymäellä. Puiden kuorintaa, kerppujen tekoa, ehkä jotain nikkarointiakin. Riippuen asettuuko jotain samalla päivälle ja miten innostusta riittää kenelläkin. Elämällä tässä hetkessä, mitä vaan ihanaa tekemistä voi tulla eteen. Onko itselläsi ehkä jotain osaamista mitä haluaisit välittää muille?

Pihapiirin rakennukset toimivat sääsuojana ovat vapaassa käytössä niin aistimiseenkin kuin olemiseen myös omassa rauhassasi. Sinun on lupa ottaa omia taukoja, kun siltä tuntuu. 


Hiljaisuuden aittaan on hyvä vetäytyä aistimaan hiljaisuudesta nousevia aatoksia. Peikonpirtissä voi käydä vapauttamassa vaikka pelkojaan, poropeulalonmajassa herättelemässä omaa intuitioaan, metsäntaissa omaa mielikuvitustaan.

Luovuuden tiloja löytyy lisäksi pihapiirin leikkimökistä, luovuuden vertsaasta, metsäntaissa ja taivasalla pihapiirissä, milloin minnekin ohjaus käy kenelläkin niitä asetella, jotka käymme läpi saapuessanne leirille.   

Mitä aatoksia kenellekin sitten nousee missäkin tilassa? Luovuus voi lähteä ihan uuteen  nousuun.

Leiripäivään kuuluu myös, no tottakai..

Eväs-hetki vai Retki

Kokoonnutaan porukalla nauttimaan omista eväistä. 

Nuotiolla odottaa tikkupullat kahvien/teen äärelle, kunhan saamme ensin klapit tehtyä ja nuotion sytytettyä.

Halutessa voidaan käydä viltille nurmikolle tai vaikka metsäntaikaan mättäille ja kiville, jos siltä tuntuu. Jälleen kerran itseään kuunnellen.

Asuin rakennuksemme alakerrassa on jääkaappi, johon voit jättää evääsi säilytettäväksi.

Nuotion äärellä on muutenkin mukava istua hetki, jos toinenkin. Rupatella tai nauttia vain tulen loimusta ja hiljaisuudesta. Antaen sydämen hetken levätä. Huonommalla säällä voimme asettua Kotaisaan kotaan.

Loppu rentoutumista

Päiväleireihin sisältyy ja päätetään rauhalliseen ohjattuun rentoutumiseen. Rentoutuminen voi olla ryhmämeditaatio/energiahoito, rumpurentoutus tai rentoutumista luonnossa, antaen sinulle voimia taas tuleviin hetkiin. Mikä vain siinä hetkessä tuntuu hyvältä.

Toki, rentoutumisen hetkiä saattaa olla pitkin päivääkin, etenkin...

...Etenkin, jos oleminen tuppaa menemään puskemisen puolelle. Se kun ei ole suositeltavaa täällä sitten olleskaan :)

Neiti Unelma on hyvin tarkka tämän suhteen, että päivässä säilyy keveys, omien tarpeiden kuuntelu ja toivoen kulkevan mukanasi omaan arkeesikin. 

Eläen tässä hetkessä päivät sisältää jatkuvasti yllätyksellistäkin tekemistä, eli heittäytyminen on suotavaa tai ainakin sen opettelu. 

ja kännyköille löytyy oma pussukkansa :)  ihan vaan varmistaaksesi sitä, omaa rauhaa.

Kotiin lähdetään viimeistään auringon laskiessa Mäntymäen T-aikaan.

Olet lämpimästi tervetullut

Niin ja vielä lopuksi...Tarvitsematta varoa vaatteitasi, niin mukavaa, rentoa, säänmukaista ja tekemisen mukaista vaatetusta päällesi, niin päivästäsi tulee rennompaa. Auttaen heittäytymään, vaikka lumienkeleiden tekoon tai sammalmättäälle, jos siltä tuntuu. 

Näkemisiin. Paula ja muutkin asukit


                 Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut:

Päiväleirin voi varata myös omalle porukallanne, jonka sisältöä voidaan yhdessä suunnitella tai halutessanne heittäytyä luon teille yllätyksellisen leiripäivän sisältäen sitä sun tätä palveluistani, miltä kuulostaa?

Kröhöm, kröhöm..onko nyt viimein mun vuoro puhua?

Mitä tarvitset sitten mukaan niin...

 • säänmukaisen varustuksen ja hyvät kengät, paljain varpainkin saa toki olla, niin määkin oon.
 • omat eväät ja ehkä juoma pullo
 • Oma retkilalusta voi olla ihan hyvä, etenkin sateisimmilla ilmoilla tai se jokin riippukeinu.
 • jonkin tarpeettoman alustan/esineen, mitä lähdet luomaan, vaikka semmonen metallinen kissanruokapurkki voisi olla aika kiva ja jos siellä vähän on ruokaa niin ei haittaa. Hoidan sen kyl..jaa, ei sitten kuulema passaakkaan, päivänsäteen mielestä. eli tyhjänä sitten. No mutta me infotaan ns. luomisen alustasta tarkemmin vielä tapahtuma yhteydessä, mitä se sitten voisi olla.
 • Ja mitäs vielä, eipä kai mu..äh, No itsesi tottakai, miten meinasin unohtaa.
 • ja heittäytymistä hetkessä elämiseen, eikö vaan? Ai, että elämä on ihanaa kun ottaa sillain rennosti, ilman suunnitelmia. Elämä on niin ku paljon keveempää joteskii...välillä se voi olla hankalaa, mut kun sitä...okei, okei lopetan. Voi tota päivänsädettä kun se aina hötkyää...no mutta,

Näkemisiin vielä minunkin puolesta ja lisää Mäntymäen Metsäntaista voi käydä kurkkaamassa  linkistä          Mäntymäki ->